+ Radio

Des que tinc memòria de les coses, la meva banda sonora sempre ha estat la ràdio. El pare va dedicar-hi 40 anys d’ofici!

La meva primera aproximació al mitjà comença en aquells remots anys vuitanta, a Catalunya Ràdio, des d’on vam crear i presentar, amb el meu germà Alex, el primer programa dedicat als video jocs d’ordinador. L’espai s’anomenava "Xips!".

Uns anys més tard, als primers noranta, presento un programa musical, "Zona Lliure", des de la popular emissora de radio fòrmula RAC 105 FM.

Més endavant, el Grup d’Emissores de la Generalitat de Catalunya estrena el seu quart canal, Catalunya Cultura, des del qual m’ocuparé de tasques de producció i locució en el programa "Espais d’Art" (dedicat a les arts plàstiques), escriuré guions pel programa "Obre’t d’orelles" de Guillermina Motta i presentaré els programes d’autor "Àrea Europa", "Blau", "Música del món" i "Tertúlia al vespre".

Des de l'antena de Catalunya Ràdio he realitzat, durant dues temporades, el programa d'entrevistes "Caminant per l'herba", així com també he col·laborat, durant altres tres temporades, en el popular magazine dels caps de setmana "El Suplement" de Xavier Solà (premi Ondas al millor programa de ràdio).

Durant l'estiu de 2008 he format part dels equips dels programes "No es un verano cualquiera" (Radio Nacional de España –Radio 1-) i "Versió RAC1 –Versió Càmping-" (RAC1 –Grupo Godó-).

Al llarg de la temporada 2008-2009 he col·laborat en el magazine dels caps de setmana "Serendipia" de Clara Sánchez Castro (COM Ràdio) i en el magazine cultural “Icult” (COM Ràdio) conduït per Lluís Montserrat.

Durant la temporada 2009-2010, he col·laborat en el programa "Via Lliure" de RAC1 conduït per Marta Cailà, amb l'espai "El meu carrer".

Al llarg de la temporada d’estiu 2010, a través de la secció “Aquest estiu, penco!”, he estat col·laborador del programa magazine matinal “El Món a RAC1” de RAC1 presentat per Núria Riquelme.

Durant la temporada 2010-2011, he col·laborat en el programa "Via Lliure" de RAC1 conduït per Marta Cailà, amb l'espai "Anecdotari d'oficis".

Al llarg de la temporada d'estiu 2011, Xantal Llavina ha creat i dirigit el nou magazine "Directe 4.0" (de dilluns a divendres, totes les tardes a Ràdio 4, Ràdio Nacional d'Espanya), formant part de l'equip com a subdirector del programa.

Durant la temporada 2011-2012, continuo formant part de l'equip del programa "Directe 4.0" (de dilluns a divendres, de 16 a 19h. a Ràdio 4).

Al llarg de la temporada 2011-2012, dirigeixo i presento la tertúlia "Club 21, el club de les ments inquietes" (diumenges de 12 a 13h. a Ràdio 4, Ràdio Nacional d'Espanya).

Enllaços & descàrregues