Neixo a Barcelona fruit de l'amor entre la mare (Elena Imparato, periodista napolitana) i el pare (Salvador Escamilla, popular radiofonista català).

Gràcies a l'educació humanista que rebo a l'escola italiana de la meva ciutat, em sento precoçment atret per la literatura i la música. Al mateix temps, la professió del pare em permet créixer envoltat dels artistes i comunicadors clau del país.

Als dinou anys escric el primer llibre de poemes “La casa del temps” (que prologarà el meu padrí de naixement, Joan Manuel Serrat) i composo les primeres cançons en italià.

Estudio Sociologia i Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i, tot just després de llicenciar-me, començo a treballar com a cap de premsa de Columna Edicions. La meva activitat professional a l'editorial em permet entrar en contacte directe amb alguns dels escriptors catalans més destacats de la segona meitat dels anys noranta. Paral·lelament a la meva tasca de promoció cultural continuo publicant llibres.

Amb la complicitat del meu germà Àlex creem la banda de pop Babel, i l'any 1997 editem l'àlbum "Mons diferents", escampant les nostres pròpies cançons arreu de Catalunya, a través de més d'una seixantena de concerts.

A partir de l’any 1999, i durant dues temporades, creo i dirigeixo l’espai de televisió “Miralls” dedicat a la poesia. Al llarg de més de cent programes, alguns dels personatges més populars del pais van acceptar el repte de llegir versos a través de la petita pantalla (Canal 33 - Televisió de Catalunya).

Des de l’any 2000 formo part d’un equip creatiu a través del qual m’encarreguen diversos guions de programes documentals per a Televisió de Catalunya (en el marc dels espais “Tarasca” i “Terra”).

L'any 2005 escric el guió i dirigeixo el llargmetratge documental "Mar de invierno".

Sóc cap de redacció i articulista de les revistes "Espais Mediterranis" (Grup Enciclopèdia Catalana) i del magazine internacional “Barcelona Deluxe”, articulista del setmanari "El Temps" i del “Diari de Sant Cugat” i publico entrevistes a empresaris i personatges destacats a la "Revista Rusa en España".
Dirigeixo i presento diversos programes de ràdio (Ràdio 4 -Ràdio Nacional d'Espanya-, RAC1, COM Ràdio, Radio Nacional de España –Radio 1-, Catalunya Ràdio, Catalunya Cultura, RAC 105) i també de televisió (CUATRO, TVE, Canal Català Televisió, Urbe TV, E-TV i Televisió de Catalunya).

Treballo com a consultor de comunicació estratègica, innovadora i creativa tant per a institucions públiques com per a l'empresa privada. 

… I segueixo exercint el miracle quotidià de viure a través de les idees i de la creativitat en acció.